torsdag, desember 07, 2006

TV2 bør skifte navn til Kanal 24


Om ikke lenge går TV2s direktør, Kåre Valebrokk, av med pensjon. Da forlater han en skute som ligger fint i vannet, men jeg er usikker på om kursen er så stø.

Problemet med TV2-konsernet, slik jeg ser det, er at de er ute av fokus, noe som blant annet gjenspeiles i de rotete og ustrukturerte nettsidene til tv2.no, tv2zebra.no, tv2filmkanalen.no, tv2nettavisen.no, kanal24.no osv.

Dagens mediebrukere er allerede utro, men fremtidens brukere vil være mye mer utro. Medieplattformene smelter idag sammen og vil forsette å gjøre det i lang tid. Samtidig øker tilbudene dramatisk, og det er allerede alt for mange merkenavn å forholde seg til for de aller, aller fleste. At én mediebedrift i tillegg operere med ørten forskjellige navn, gjør ikke akkurat de utro mer trofaste. Et godt, gjenkjennelig merkenavn vil derfor bare øke i betydning.

Det første jeg ville gjort er altså å samle hele konsernet under én paraply; ett merkenavn.



TV2 er for så vidt et godt innarbeidet navn, men det er alt for "80-talls" og klinger dårlig i dag. Det er feks lenket opp mot televisjonen og fjernsynsskjermen. Problemet med navnet er også at det alltid vil assosieres med tallet 2, og hvem liker vel å være nr 2?

Men for at ikke at denne posten skal bli en hel avhandling, oppsummerer jeg mine tips til den nye direktøren i 10, blogg-vennlige, punkter:

  1. Forén hele konsernet under ett medieuavhengig / plattformuavhengig navn: feks Kanal 24. Det bør gjøres så fort som mulig, og helst før det digitale bakkenettet åpnes. Man får dermed "tvangsinnprentet" navnet gjennom dagens TV2, som mange uansett vil se på.
  2. Ha én portal til hver medieplattform med navnet Kanal 24. Én på nett, én for digital TV, én for portable dingser (mobiler, ipoder, zuner, psp-er osv), én for radio og én gratisavis.
  3. Ha få, men store, synlige annonsører på portalene. Spre mangfoldet av annonsørene nedover i nettverket og vær effektiv, eksklusiv og bruker-rettet.
  4. Sørg for at all teknologi er basert på åpne standarder, slik at flest mulig får tilgang til innholdet, uavhengig av hvem de er kunder av.
  5. Ikke vær redd for at videoer sees. Hvis man er redd for at innholdet skal spres på nettet, bør man ikke distribuere det i utgangspunktet. Det er da bedre å vise det i lukkede rom med streng kroppsvisitering.
  6. Unngå å infiser budskapet og innholdet med produktlåser og brukersperrer i form av proprietær DRM. De fungerer KUN for de som eier dem, som Microsoft og Apple. For alle andre skaper det bare irritasjon.
  7. I det nye digitale bakkenettet bør det være minst to gratiskanaler. Tv2 som fortsetter som i "gamle dager", og en Kanal 24-kanal som kjører promoer og smakebiter for de andre mediekanalene non stop. I tillegg til gratiskanalene bør det være flere nisjekanaler; feks en sportskanal (24), en nyhetskanal (24), en film/musikk-kanal (24) og én samfunn- og vitenskapskanal (24).
  8. På radionettet bør det også være en hovedkanal med navn Kanal 24 og flere sjangerbestemte kanaler.
  9. Sett brukerene i fokus.
  10. Eksperimentering med "interaktive" TV-kanaler bør KUN foregå internt. Ikke forpest merkenavnet med Sonen-lignende eksperiment.

(Slagordet blir selvsagt: Kanal 24 - 24 kanaler, 24 timer i døgnet.)


Lykke til :) .

1 kommentar:

Anonym sa...

Genialt! DU burde bli ny Tv2 - sjef.