lørdag, desember 09, 2006

Google gir etter for press fra MBL

Etter press fra Mediebedriftenes Landsforening har nå Google News Norge fjernet miniatyrbildene fra MBLs medlemmer. Det vil si de aller fleste norske aviser og publikasjoner.

I forrige måned ble Google News Norge lansert, og det tok ikke mange timene før store deler av den norske mediesektoren ble rammet av god gammeldags «mediepanikk».

De hardest rammede var Mediebedriftenes Landsforening/Medienes bakstreverske landsforening (MBL), som anklaget Google for tyveri. Argumentasjonen går ut på at Googles bildebruk er i strid med norsk åndsverkslovgivning .

De mener altså Google stjeler avisenes dyrebare åndsverk når de plasserer et bitte lite miniatyrbilde, en thumbnail, som illustrasjon ved sakene.

Nå har de åpnebart vunnet frem og Google har gitt etter for presset. Resultatet er at ingen miniatyrbilder fra avisene, som er medlem av MBL, blir brukt som illustrasjon.

Dermed er det nå bare de ytterst få som ikke er medlemmer som får en liten illustrasjon ved sakene. En illustrasjon som igjen virker som ekstra blikkfang og reklame for deres artikler (siden den lenkes direkte til original bildet/artikkelen).

Slik sett har Medienes Bakstreverske Landsforening sørget for at brukere av Google News Norge med større sannsynlighet vil velge å klikke seg videre til en av de konkurrerende publikasjonene fra nå av.

Way to go MBL!

Ingen kommentarer: