En av de mer interessante sosiale nettverkstjenestene (såkalte WEB 2.0-tjenester) som ble lansert i 2006, er etter min mening MyBlogLog.
MyBlogLog har tatt lukkede tjenester som Blink, MySpace, Nettby ol. ett steg videre. MyBlogLog er et slags distribuert sosialt nettverk. I steden for en låst modell, hvor man må forholde seg til ett nettsted, lar de brukerne ta i bruk sine egne sider i nettverket. Den støtter til og med MySpace-sider...
Tjenesten fungerer på den måten at man først registrerer seg som MyBlogLog-bruker (tar 1 minutt), og deretter limer man inn en liten kode på websiden/bloggen. Hver gang en annen MyBlogLog bruker så besøker siden din, vises det i form av et lite bilde/nickname av vedkommende (På denne bloggen finner du dette under menyvalget "Siste Innom" i venstre kolonne).
Tjenesten er fin, ikke bare fordi den tilfredsstiller nysgjerrigheten, men også fordi man får reklamert for sin egen side, samtidig som man også oppdager mange nye interessante sider.
Registrer deg på MyBlogLog her.
2 kommentarer:
Det er også verdt å nevne at modellen bak MyBlogLog har endret seg siden starten. Hvilket reiser enkelte problemstillinger. Da jeg startet å benytte MyBlogLog var dette en statistikktjeneste som lot en holde oversikt over hvilke utgående lenker leserne fulgte fra dag til dag. Det er det forsåvidt fremdeles, men et eller annet sted underveis bestemte de seg for å lage sosialt nettverk av brukerbasen sin - uten at de eksisterende brukerne nødvendigvis ble oppmerksomme på det.
Dermed kan man havner i den personvernmessig høyst tvilsomme situasjon at man kan listes opp som "recent reader" her og der uten at man er klar over at sine surfevaner offentliggjøres på denne måten. Et av mange eksempler på digitalitetens iboende ugjennomsiktighet - krysninger av ulike datasett gir uventede resultater.
Godt poeng.
Problemer omkring personvern gjelder for så vidt i mange (de fleste) slike sosiale nettverk, brukerstatistikktjenester og tjenester; som Google Toolbar, Google Sync, Del.icio.us, MySpace, Statcounter, Digg osv.
Så lenge man bruker sunn fornuft og ikke legger ut informasjon som man er redd skal bli misbrukt, er det derimot lite å være redd for.
I tilfellet MyBlogLog trenger man feks ikke bruke sitt eget navn eller annen personlig informasjon for å nyttegjøre seg av tjenesten. Det holder med et nick, en avatar og en e-postadresse.
Legg inn en kommentar