tirsdag, februar 21, 2006

Åpen TV-plattform lanseres for Internett i dag


I dag bør det ikke bare flagges for H. Rex, men også markeres at det lanseres en internettbasert TV-plattform basert på åpen kildekode og åpne standarder.

På samme måte som de trykte tabloide medier har møtt konkurranse fra blogger og formaterte rasdiostasjoner møter konkurranse fra podkaster er også tv-mediet satt under press. Fra å være et, historisk sett, 'ovenfraognedmedium' der relativt få aktører bestemmer hva folket skal serveres, er TV-mediet nå på god vei til og endres til et åpent medium hvor alle har mulighet og rett til å bidra med sitt eget innhold.


En ny vadestein mot en slik åpen tv-plattform blir i dag lagt med Participatory Cultures Democracy Player,som er den siste komponenten i en ny åpen videoavspiller og publiseringsplattform. Tjenestene er tilgjengelig for både Mac og Pc og lar alle gratis se, abonnere, vise, stemme, dele, publisere og distribuere videoinnhold på nett.

Programmet har tidligere vært tilgjengelig for Mac-plattformen under navnet DTV for Mac, men har fra i dag skiftet navn, blitt tilgjengelig for Windows (Linux kommer snart) og utvidet med flere funksjoner.

Tv-plattformen er basert på BitTorrent-teknologi og delt opp i fire hovedkomponenter:

1) The Democracy Player (tidligere DTV for Mac)
2) Videobomb
3) Broadcast Machine
4) The Channel Guide


Last ned Democracy Player her

Technorati-merke: | | | | | |

1 kommentar:

Anonym sa...

Selv om det foreløpig skorter litt på innhold, gir Democracy et fint gløtt inn i medieframtiden.

For å ta det negative først, så fungerer ikke spilleren særlig bra for meg hva ytelse og stabilitet angår, "progress-slideren" virker ikke, og jeg ikke har funnet en måte å bare spille av et klipp (uten først å abonnere på kanalen).

Men det er mye jeg liker ved Democracy:

- Spilleren har den rette "Mormor og de åtte ungene"-tilnærmingen til formater, den skal i utgangspunktet støtte rubb og rake, dermed skånes brukeren for den kjedelige formatkrigen.

- Systemet med abonnementer og autodownloads er bra, ikke minst er det flott at filene "går ut på dato", så man ikke fyller opp disken med en masse gammelt skrap.

- Man kan legge inn egne "kanaler" selv (riktignok vil klippene fra disse dukke opp uten noen form for beskrivelse)

- Fullskjerm er en selvfølge (i motsetning til f.eks QuickTime der man må betale for å få dette)

- Det hele er mer brukervennlig enn noe lignende jeg har sett før (dog er det fremdeles et stykke igjen)

- Åpen og "hackbar"

- Integrasjon med "kringkastingstjeneste for folket", veldig bra