tirsdag, februar 21, 2006

Jamen, er dette god nettvett da?

Post- og teletilsynet har lansert en nettside kalt Nettvett.no, hvor man informere om skikk, bruk og tips og råd om internetbruk og ulike forholdsregler man bør ta som internettbrukere.

Sikkert et tjenelig og hederlig tiltak, men er det et særlig smart trekk av Post- og teletilsynet og alliere seg med Microsoft og la de lage og produsere opplysningsfilmene i et microsofteid og windowsspesifikt filformat?

Ikke akkurat nettvett etter mitt syn.

Technorati-merke: | |

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er ikkje første gong dei får pes heller. Minst like gravernade tykkjer eg det er at sida ikkje er korrekt HTML

Anonym sa...

Er enig i at det offentlige bør gå foran med gode eksempler når det gjelder å følge internettstandarder. For mer uerfarne brukerne, som nettstedet ser ut til å rette seg mot, vil kombinasjonen Internet Explorer og Windows Media Player fungere brillefint - uten at de tenker over teknologien som ligger bak eller hvordan sidene er kodet.

Synes f.eks. spillet «har du nettvett?» der du kan sjekke hvordan det står til med nettvettet ditt, er pedagogisk og bra for dem som ikke vet så mye om emnet.

Anonym sa...

Manglende validering har vært påpekt før, men som Hans Petter sier så er ikke disse sidene laget for folk som har kunnskaper nok til å henge seg opp i dette. Og Windows Media er rett og slett det mest tilgjengelige formatet for denne målgruppen. Om de har Flash som kreves for resten av mediainnholdet er vel mer usikkert.

Ole Bruseth sa...

Det finnes uerfarne brukere som gjerne vil bruke Linux eller Mac også.

All den tid det finnes alternative, bedre og mer åpne standader som mpeg, er det unødvendig å bruke et proprietært filformat som wmv(Mpeg fungere fint med WMP også).

Post- og teletilsynet burde også ha ressurser og evner til å produsere innholdet i disse opplysningsfilmene selv.

Den klare koblingen til Microsoft blir litt fishy i mine øyne.