lørdag, oktober 08, 2005

Google lanserer RSS-leser


Web 2.0 Konferansen lanserte Google i går en egen web-basert RSS-leser.

Brukergrensesnittet er god gammel Google-stil, enkelt, rent og oversiktlig. Du kan enkelt importere OPML-filer med dine favorittabonnoment fra andre RSS-lesere. Den er også integrert med Blogger med BlogThis-funksjon, som gjør at du med et tastetrykk kan skrive et blogg-innlegg om ett eller annet som plutselig fanger din interesse.

Google reader er veldig hendig hvis du er på farten uten laptopen, eller benytter flere maskiner, men kommer neppe til å konkurrere ut NetNewsWire med det første :)

Du behøver en googlekonto for å bruke tjenesten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

går det an å søke på nettet med denne google?

hilsen edb-fan

Anonym sa...

Det er på tide med noen alternativer til Bloglines, så jeg hadde forhåpninger til både Rojo, og nå Google Reader, men ingen av de klarer å konkurrere verken når det gjelder ytelse eller enkelhet i bruk.

Joda, det ser mye bedre ut enn Bloglines, men det er mye vanskeligere å holde oversikt (spesielt med mange feeds), og responstiden er uutholdelig høy. Bare det å importere OPML-en tok en times.

Reader-siden er også skjemmet av skrivefeil og mangler - riktignok heter det Beta, men det gjør jo det meste annet Google lanserer. Tiden da alt Google leverte var bunnsolide saker kan være over.

Ole Bruseth sa...

Etter å ha testet den litt mer, er jeg delvis enig. Google Reader er definitivt preget av å være Beta. Den fungerer feks svært dårlig med Opera 8.5 og Camino for OS X. Enkelte funksjoner fungerer ikke i det hele tatt, som feks oversikten over feeds.

Kun med Firefox 1.5b og Safari 2.01 er den akseptabel på macplattformen.

Håper og regner med at den blir bedre etter hvert. Alt i alt ser det lovende ut :)

Anonym sa...

Jeg syns hverken det ser bra ut eller funker bra.

Det å kalle det enkelt, rent og oversiktlig er en sterk overdrivelse.

Definitivt det dårligste jeg har sett fra google noensinne.