tirsdag, september 19, 2006

Nei, nå er det nok!

Fra før har vi Windows Media DRM aka "Plays for sure" (jada..."for sure"). Vi har Apples FairPlay DRM (mhm..."FairPlay"). Via har sonelåser på DVDer. Rootkit på CDer osv.

En haug med produktlåser som skaper forvirring og irritasjon, all den tid ingen av dem er kompatible med hverandre. På toppen av det hele virker ingen av dem, i alle fall ikke slik de offisielt er fremstilt; å hindre piratvirksomhet. De fungerer derimot fint som feller for å fange brukerne.

I forbindelse med iPod-utfordreren "Zune", har Microsoft funnet ut at skal bruke en helt egen DRM, som ikke en gang er kompatibel med sin egen Windows Media DRM! (akkurat ja..."Plays for sure"). Som et svar på dette har Real bestemt seg for å droppe Microsofts Windows media DRM og lanserer sitt eget system for sin musikktjeneste, kalt "Rhapsody DNA".



Hvorfor gir underholdningsbransjen fra seg råderetten over alle underholdningshvelvets nøkler til til teknologiprodusentene?

Er det rart at bare 5% av musikken på iPoder er kjøpt på iTunes?

Hvorfor aksepteres dette rotet?

Skjønner ikke underholdnigsbransjen at de blir brukt, som nyttige (skyggeredde) idioter, for å selge operativsystem og digitale mediedingser?

Mye rot, mange spørsmål, men én enkel løsning: Ta tilbake kontrollen, sett én standard. NÅ!

Ingen kommentarer: