tirsdag, september 12, 2006

iTunes Movie Store tilgjengelig i Norge i dag?


I dag er den store dagen hvor Apple har invitert til "Showtime". Kl 19:00 holder de en seanse i San Fransisco, hvor de fleste antar at Apple vil annonsere mulighet for nedlasting av filmer via iTunes.


Kl 14:00 ble iTunes Music Store stengt, og det ser nå ut til at den samtidig har droppet 'Music' i navnet og skiftet til 'iTunes Store'. I tillegg er Apples QuickTime-sider blitt oppdatert med en egen seksjon for iTunes-videoer. Til og med de norske. (Oppdatering: Etter litt nøyere undersøkelser ser det ut som at dette er feil, og at denne misvisende seksjonen på Quicktime-siden har eksistert i flere uker. ...ble nok litt vel overstadig... )

Det mest interessante er altså at det kan se ut til at også vi her hjemme i Norge får muligheten til å laste ned filmer.

Man må samtidig ikke glemme at det tok 2 år fra iTunes Music Store ble lansert i USA, til vi i Norge fikk muligheten til å benytte samme tjenesten. TV-serier og musikkvideoer ble tilgjengelig i USA i fjor, og er enda ikke tilgjengelige for oss. Så oddsene er muligens ikke veldig lave. Men det er lov å håpe. Distribusjons og opphavsrett for de fleste filmer er heldigvis noe mindre komplisert enn for TV-produksjoner og musikk.

Kl 19 blir det, forhåpentligvis, offisielt bekreftet.

Se seansen på video her

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vel, hvis du ser på den tyske versjonen av QT-siden, så er iTunes Videos-seksjonen der også i Google's cachede versjon (fra 7.9)...

Ole Bruseth sa...

Hmm. Da er det nok kanskje bare ønsketenkning. Som fryktet :)