fredag, mars 02, 2007

BeebTube


BBC har nettopp annonsert at de har inngått en avtale med Google og YouTube. BBC vil starte 3 kanaler på videositen, én nyhetskanal og to underholdningskanaler. Kanalene vil vise teasere for nytt BBC-innhold og klassiske arkivklipp. Målet er selvsagt å øke verdien av merkevaren BBC, samt forhåpentligvis trekke til seg mer trafikk til moderskipet BBC.co.uk.

Kanalene har fått navnene BBC, BBC Worldwide og BBC News. Den første kanalen, BBC, vil være en ren Public Service-kanal uten reklame. Innholdet vil bestå av korte feature-innslag, og korte klipp fra BBCs hovedkanal. Kanalen vil være rettet mot britiske statsborgere.

BBC Worldwide er reklamebasert og retter se mot et internasjonalt publikum. Kanalen vil vise kilpp fra BBCs kommersielle underholdningsproduksjoner som Top Gear.

Den tredje, BBC News, vil selvsagt vise nyhetsinnslag og oppdateres med en frekvens på ca 30 klipp pr dag. Det spesielle med denne kanalen er at den IKKE blir tilgjengelig for innbyggere i Storbritannia. Grunnen er at den er reklamebasert, og at BBC ikke har lov til å finansiere sin britiske kringkasting ved hjelp reklame. BBC har som kjent, til forskjell fra NRK, ingen annonser og reklame på sin nettside.

At BBC Worldwide vil være reklamebasert, og tilgjengelig for britiske innbyggere, skyldes at dette er en del av BBCs internasjonale, kommersielle virksomhet.

BBCs sjef for "Fremtidige medier og teknologi", Ashley Highfield, sier at YouTube først og fremst vil være et promoteringsverktøy og ser helt klart verdien av markedsføringeseffekten YouTube-klipp har og vil ikke gå etter BBC-klipp som allerede er lagt ut av andre brukere:

-although it would reserve the right to swap poor quality clips with the real thing, or to have content removed that infringed other people's copyright, like sport, or that had been edited or altered in a way that would damage the BBC's brand.

"We don't want to be overzealous, a lot of the material on YouTube is good promotional content for us"

Kanalene
BBC og BBC Worldwide er allerede tilgjengelige, mens BBC NEWS blir lansert senere i år.

Kilde: Pressemelding / BBC news, BBC strikes Google-YouTube deal

Ingen kommentarer: